Der er efterhånden ikke de brancher som Google ikke kaster sig over. Senest har der været rygter om et Twitter opkøb og nu vil søgegiganten udfordre mobilmarkedet.

De vil nemlig vinke farvel til den dyre data i udlandet, som de fleste danskere kender alt for godt. Vi ser nærmere på historien her. 

 

Samarbejde med 3

Det er i samarbejde med mobilselskabet 3, at Google vil fjerne de høje roaming priser. Den almene mobilbruger vil helt sikkert slikke sig om munden, med udsigten til at data og opkald ikke koster mange gange ekstra, bare fordi man er på ferie.

Det er sandheden i skrivende stund, men Google ønsker at sætte en stopper for det. De vil samarbejde med Hutchinson Whampoa (der ejer 3 red.) om at få de dyre priser afskaffet, via en samlet mobilpakke.

Det er engelske The Telegraph der bringer historien. Ifølge dem vil særligt Verizon og AT&T komme under pres som operatører.

Valget på 3 er lavet med baggrund i, at de allerede har fjernet roaming afgifterne i flere lande, ligesom de har en veludviklet infrastruktur. Et netværk at master som Google vil kunne benytte til deres aktiviteter.

Glæd dig til næste ferie!

Det er meget usikkert hvordan samarbejdet vil påvirke det danske mobilmarked, men blandt eksperter er der bred enighed om, der vil komme en indirekte effekt.

Det amerikanske marked vil blive påvirket og det vil afføde en effekt i Danmark og Skandinavien. Du kan derfor godt glæde dig til din næste ferie, hvor du kan håbe på lavere priser, når du skal ringe, skrive eller på nettet.

Dit-mobilabonnement.dk vil følge udviklingen tæt og vi kan kun lovprise, at der sættes en stopper for de dyre roaming priser. Det er en af de største og mest irriterende problemstillinger på markedet – som hvert år påvirker og koster mange danskere dyrt!